3. Velký trénink s Lubošem

06.03.2014 09:10

Tento trénink provázelo hned několik poprvé. Poprvé jsme s tréninkem s Lubošem změnili lokalitu pro Brno a tím vyvoleným místem se stal Žebětín. Megaluxusní louky v okolí této obce nás nadchly a rozhodně jsme zde netrénovali naposledy. Účast byla hojná a v sobotu bylo doslova narváno. Poměrně brzy před termínem byla obsazena všechna místa. Na poslední chvíli sice jeden účastník vypadl, ale i tak bylo k dispozici dost psíků i "obětí," tedy kladečů. Několik psíků absolvovalo svoji premiéru a nutno podotknout, že byli moc šikovní. Jinak cvičili hafani, co mají něco málo odběháno a ostřílený hledač Oliver a v neděli i Cassino, který měl v sobotu pauzičku v autě :) V tomto tréninku jsme se zaměřili na rozlišování pachů a u všech psíků se dělaly i motivačky. Poprvé jsme dělali tzv. kolíky, kdy několik lidí stojí v poli a pes označuje konkrétní osobu.

Dalším poprvé byla přednáška v Lubošově režii. Po tréninku jsme se sešli v restauraci U Richarda v Žebětíně. Příjemné prostředí, milá obsluha, výborné jídlo....i sem se ještě vrátíme.

Tenhle trénink považuju za nejzdařilejší ze všech velkých tréninků, co v Brně proběhly. Počasí vyšlo jak malované, v sobotu se místy cvičilo jen v mikinách, v neděli dokonce v tričkách. Za celý den jsem se hodně nasmála,a le hlavně jsem získala nemalé množství opravdu zajímavých informací. Teď ještě si to nějak zpracovat v hlavince a přešupačit do praxe :)

 

Návrat do této lokality je v plánu již na víkend před Velikonocemi, tedy 19. a 20.4.2014.I tentokrát proběhne nejen trénink, ale i přednáška. Víc info v sekci "Kdy a kde."

 

Fotky od Jarušky

Fotky a videa od Irči