5. Velký trénink s Lubošem 28. a 29.6.2014 Žebětín

30.06.2014 22:50

Poslední červnový víkend patřil dlouho očekávanému tréninku mantrailingu.

Sraz byl v 9 hodin na našich oblíbených loukách. Protože náš ó velký mantrailingový guru měl svátek, nachystaly jsme pro něj s Romčou překvapení v podobě mantrailingového dortu.

Trénink byl tedy odložen a ranní přírodu vyplnily zvuky mlaskání a škrábání plastového nádobí.

Po sladké snídani se šlo konečně na věc. Vedle zkušenějších hafanů jsme mezi sebe uvítali i nováčky. Účast plemen byla hojná, bloodhoundi, dvě slečny československých vlčáků, louisianští leopardí psi, karelský medvědí pes, boxerka, baseti, kříženci a úžasné miminko labradora "Ejmy". Psíci krásně makali a panovala úžasná přátelská atmosféra. I počasí nám přálo, jen ty teploty mohly být trochu nižší, bylo opravdu dusno a na nás i na psících to bylo poznat.

Došlo na motivační stopy, delší traily i kolíky a naši čtyřnozí kámoši zvládali vše krásně, jako vždy jim to kazili jen páníčci.

Na konci dne si Cassino vystřihl složitější trail, kdy mu stopu položil kladeč na motorce. Při pohledu na Cassinovu a Lubošovu práci byl smeknut nejeden imaginární klobouk. Prostě krásná práce.

Druhý den se nesl ve stejně přátelském duchu, složení psíků bylo podobné jako první den, přišli hledat ostřílení psíci i další nováčci.

Začátek tréninku byl neplánovaně oddálen prifrčivšími strážci zákona, kteří přijeli zkontrolovat, jak nám jde cvičení. Pan myslivec, který nás zná, nám totiž moc fandí a drží nám palce, a tak se chce vždycky ujistit, že jsme v bezpečí a pro jistotu nás nechá hlídat :)

Po kontrole už nic nebránilo pokračování tréninku a tak jsme se radostně vrhli do práce. Počasí se rozhodlo, že včera bylo málo teplo, takže ještě přitopilo. Ale protože nás nerozhodí nic a nikdo, pejsci hledali jako diví a psovodi běhali až se z nich kouřilo. Opět přišli na řadu i kolíky a každý měl možnost si říct, co by chtěl s psíkem vyzkoušet. Mě s Grimmem lákala starší stopa, takže jsme šli vesele do toho a po menším zaváhání a pomoci z mé strany Grimm všechno krásně zvládl.

Byla krása se dívat na všechny mantrailingové týmy a všichni jsme si odnesli plno nových věcí, které budeme zlepšovat.

 

Víkend utekl až moc rychle a my se těšíme na další přátelské víkendové běhání :)

 

Alena Živná