Maličký trénink pro zkušenejší v Pisárkách + Brněnské psí dny

14.07.2014 08:41

V pátek jsme měli možnost si pocvičit v zapachovaném prostředí městského parku v Pisárkách. Vzhledem k tomu, že se nejednalo o "čistý plac" nebylo by vhodné přizvat naprosté nováčky, kterým bychom tak jejich začátky zkomplikovali. Na místo tak vyrazila Markétka s Oliverem, já s Dexem a z Prahy přijeli Vacíkovi s Ebynkou a Nakeenkou. Než jsem na místo dorazila, stihli už někteří svoji stopu odběhat a Lubošův Cassošek dokonce pracoval za silného deště. V parku už bylo dost lidí i psů a jejich počet se dále zvyšoval s postupujícím časem, neboť tito přijížděli na dlouho plánovanou akci Brněnských psích dnů.

Všichni psíci pracovali náramně a rušné prostředí je nechávalo víceméně klidnými. Všichni kladeči byli nalezeni, což jsem později oslavili u sklénky :)

Jak jsem již zmínila, v Pisárkách byly o víkendu Brněnské psí dny. Luboš byl na akci přizván s možností představení mantrailingu na přednášce a nemohla samozřejmě chybět ani nezbytná ukázka. Ty nakonec proběhly dvě - každý den jedna. V obou případech bylo "uneseno" dítě, které "zloduch" nesl v náručí, případně na ramenou. Díťátko tak nepřišlo do kontaktu se zemí a o to byla stopička náročnější. Cassino však ukázal, že ani tohle pro něj není žádnou překážkou a při obou stopách nebohé dítě zachránil ze spárů únosce. V neděli to byla akce velmi rychlá, díky točícímu se větru, kdy Cassino jen zvedl hlavinku a vysokým nosem a naprostou jistotou si došel pro odměnu :)

Před jeho výkonem se hluboce skláním, těším se na příští ukázku avěřím, že nikdy nebude potřeba tohle umění použít v praxi :)

 

Romča Kvasničková