2. Velký trénink s Lubošem

18.12.2013 12:14

Díky zdánlivé nepřízni počasí (silný vítr a sněžení) se v sobotu nedostavilo moc lidí. Dopoledne jsme cvičili jen se třemi psy a tak to šlo pěkně rychle od tlapky. Každý ze psů si za dopoledne dal tři traily a to některé byly opravdu náročné. Všichni tři už mají s MT zkušenost a tak byly vynechány kratičké motivačky a viděné odbíhání kladeče a psíci chodili rovnou "naslepo." Dex, Grimm i nejzkušenější Oliver si vedli dobře a byli pochváleni. Sršela z nich energie i zápal pro věc a to zdánlivě nepřiznivé počasí jim vůůbec nevadilo. Naopak, lehký poprašek sněhu byl dobrý i pro psovody, protože měli aspoň tucha, jestli jde psík po stopě kladeče a nebo jen nasává vůně zvěře z lesa. Hafani si vyzkoušeli přicházení k pachovce v pravém úhlu a odpadlo tak šílené přeřítění se rovně přes ni. Stopičky tak byly vypracovávány s větším klidem a rozvahou, ale postupem času se stále větší precizností.

Po třech stopách pro každého psíku nastala chvíle odpočinku v nedaleké hospůdce, kde jsme se zahřáli a vykrmili polévku a nacucali čajíkem, svařákem a podobnými horkými tekutinami. V odpoledním tréninku se naše skupina rozšířila o další dvě leopardí dámy a už tak prosazující se leopardi získali v prvním dnu jasnou nadvládu v poměru k jiným plemenům 4:1, pokud nepočítáme ostříleného profesionála Cassina, který si dal jen jeden, ale o to náročnější, trail.

V neděli už byla účast bohatší na účastníky a i zde leopardi převládali.

Dle Lubošova sdělení jsou u rafanů vidět pokroky a to je moc dobře. Pomalu ale jistě se nám z troho stává leopardí disciplína. Jsem zvědavá, jestli taky dorazí lidé s jinými psíky, kteří nakonec třeba ty naše "kočky" převálcují :)

 

Fotila Jarka a fotky najdete ZDE.